K čemu jsou dobré mléčné výrobky a celozrnné obilniny?

Mléko a mléčné výrobky jsou důležité pro lakto-vegetariána, který ví, že si může koupit pravé mléko a pravé mléčné výrobky. Nemáme-li právě za rohem biozemědělce, či farmu, můžeme si výše uvedené mléko koupit v bioobchodě. Také další mléčné výrobky a sýry se vyrábějí jen z mléka, které dodávají smluvní zemědělci. Ti podléhají stálé kontrole, a proto jejich mléko, mléčné výrobky a sýry jsou bez chemických přísad.

Bílou mouku a výrobky z bílé mouky nahraďte tak často, jak je to možné celozrnnými moukami a celozrnnými výrobky, protože jsou dodavateli vitamínů a vláknin. Při nákupu celozrnné mouky je nutné dbát, aby procházela z biologicky čistého obilí a aby byla vždy jen čerstvě mletá. Na jemné těsto je třeba použít velmi mletou mouku. Čerstvě mletá mouka by se měla co nejdříve spotřebovat, protože snadno zhořkne a ztrácí důležité výživné látky. Teď jste si jistě řekli, že jsem blázen, protože píši, že by všechno mělo být bio a EKO, apod. Samozřejmě nemusí, ovšem čím víc bio, tak tím víc máte kvalitní pokrm a kvalitnější zdraví. Je jen na vás, jestli budete takovou možnost promrhávat, nebo se do ní s vervou pustíte a budete se snažit upravit alespoň trochu váš jídelníček, který je jindy nezdraví. Ono celozrnný chléb je výborný k párkům!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *