Přehled nejčastějších výrobků ze sóje

Reformní obchodní dům (u nás Raciola) nabízí kromě sójových
bobů
širokou paletu sójových výrobků. Sója je vysoce hodnotná bílkovina a je
považována více méně za náhradu masa. S trochou šikovnosti a fantazie
můžeme ze sóje vyrobit potraviny podobné masu, které přesvědčí i zarytého
protivníka naší kuchyně. Kromě toho již samozřejmě existují prvotřídní hotové
výrobky jako guláš, sójové maso na rožni, masové omáčky, frikadelky, nebo
pomazánky na chléb, apod. Tyto nabízené výrobky vám budou určitě chutnat.

Dalším výrobkem ze sóje, na který nesmíme zapomenout, je
tou-fu. Sójový tvaroh tou-fu se vyrábí ze zralých, nabobtnalých a uvařených
sójových bobů, které se smíchají s osvědčenými srážedly. Hmota se vylisuje
bez přidání konzervačních prostředků a ihned se důkladně zabalí. Tou-fu je už
více než 2000 let jedním z nejdůležitějších zdrojů bílkovin ve východní
Asii
. Je chuťově zcela neutrální, dobře přijímá různé kořeněné vůně a díky své
jakosti ho můžeme i grilovat, dusit, smažit, nebo péct. Sójové mléko je
výbornou náhradou mléka a používá se v kuchyni stejně jako mléko.

Samozřejmě najdete zaryté odpůrce sóji, kteří tvrdí, že
jídla ze sóje jsou ty nejhorší na světě. S tím souhlasím jen tehdy, pokud
člověk neumí sóju připravit. Jestliže neumí, pak je jasné, že ani nemůže
člověku chutnat. Je to jako s každým jídlem. Pokud ho člověk neumí, pak je
ošklivé.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *