Google Mesajlar yakında ekran paylaşımı sırasında kendisinin görüntülenmesini engelleyebilir - Dünyadan Güncel Teknoloji Haberleri

Google Mesajlar yakında ekran paylaşımı sırasında kendisinin görüntülenmesini engelleyebilir - Dünyadan Güncel Teknoloji Haberleri

Tespit edildiği gibi TheSpAndroidGoogle şu anda Google Mesajlar’da, devam eden bir ekran paylaşımı oturumu algıladığında uygulamanın görüntülenmesini engelleyen yeni bir özellik üzerinde denemeler yapıyor Kullanıcıları bu tür dolandırıcılıklardan Google, ekran paylaşımı tespit edildiğinde Google Mesajlar’a erişimi engelleyerek kullanıcıların özel bilgilerini yanlışlıkla dolandırıcılara ifşa etmelerini engellemeye yardımcı olabilir Örneğin TheSPAndroid, gönderisinde bir Mesaj bildirimi alırken, ekran paylaşımı sırasında bile bildirime dokunarak mesajı görüntüleyebileceğini belirtti

Geçmişte ekran paylaşımını kullanarak sorunu gidermek için bir akrabasının telefonuna bağlanmak zorunda kalan biri olarak, bunun gibi bir özelliğin nerede çok kısıtlayıcı olabileceğini görebiliyorum Bunun gibi bir güvenlik özelliği, onu korumanın bir yolu olabilir Ancak diğer yandan Google’ın, şüphelenmeyen kullanıcıları kendilerinden ve bir dolandırıcının, bir kişinin mesajlarına erişmesi durumunda neden olabileceği zarardan korumanın yollarını araştırıp uygulamasına sevindim Bazı kişiler bu özelliğin meşru kullanım durumlarını engelleyerek geri tepebileceğinden endişe duymaktadır Bunun amacı dolandırıcıların özel konuşmaları ve güvenlik kodlarını gözetlemesini önlemektir

Kredi – TheSPAndroid

Az sayıda kullanıcıyla (muhtemelen bir a/b testi olarak) sınırlı gibi görünen bu sunumda, Google Mesajlar uygulaması açıkken birinin ekranını paylaşmaya çalıştığınızda görünen şey, “Bilgilerinizi paylaşıyorsunuz” yazan bir açılır penceredir Bu yararlı olabilir ve muhtemelen hassas bilgilerin kötü aktörlere gösterilmesini önlemek için bir güvenlik önlemi olabilir Örneğin, bir kullanıcı ekranını bir arkadaşıyla veya iş arkadaşıyla paylaşmaya çalışıyorsa Google Mesajlar’a erişimi engellenebilir Birisiyle ekranınızı açın

Dolandırıcılar, kullanıcıları kişisel bilgilerini ifşa etmeleri için kandırmak amacıyla sıklıkla ekran paylaşım uygulamalarını kullanır Bu elbette tüm amacı boşa çıkaracaktır

Ancak mevcut durumunda özelliğin uygulanması tüm olası senaryolarda tamamen test edilmiş gibi görünmüyor Google, güvenlik nedeniyle hassas içeriğinizi gizledi Bu kişiyi tanımıyorsanız paylaşımı hemen bırakın



telefon-1

Örneğin, bir dolandırıcı, müşteri destek temsilcisi gibi davranabilir ve kullanıcıdan ekranını paylaşmasını isteyebilir, böylece kendisine bir sorunla ilgili yardımcı olabilir ” Bu arada, uygulama arka planda çalışmaya devam ederken ve bildirimler gelmeye devam ederken uygulamanın geri kalanı karartılır ve ekran paylaşımına devam ettiğiniz sürece açılır pencere kapatılamaz

Ancak bazı kişiler bu yeni özelliğin meşru kullanım durumlarını engelleyerek geri tepebileceğinden endişe ediyor Dolandırıcı, kullanıcının ekranına eriştikten sonra şifreleri, kredi kartı numaraları veya tek seferlik iki adımlı doğrulama kodları gibi kişisel bilgilerini çalabilir


Google Mesajlar, ekran paylaşımını tespit ettiğinde kullanıcıların uygulamaya erişmesini engelleyen yeni bir güvenlik özelliğini test ediyor